Marketingbureaus
Hoe werkt facturering op Sortlist?

Alles wat u moet weten over factureren op Sortlist

Macarena Vayá avatar
Geschreven door Macarena Vayá
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vindt u de antwoorden op alle factureringsvragen die u kunt hebben met betrekking tot uw gebruik van Sortlist:

• Hoeveel moet ik betalen voor mijn Sortlist plan?

• Wat is het verschil tussen zichtbaarheid en kansverbruik?

• Hoe kan ik mijn factuurgegevens bewerken?

• Waar kan ik mijn factuur vinden?

• Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

• Hoe kan ik mijn plan annuleren?

Vindt u het antwoord dat u zoekt niet? Aarzel niet om direct contact met ons op te nemen via de chat, en we komen zo snel mogelijk bij u terug!

Hoeveel moet ik betalen voor mijn Sortlist plan?

Het gebruik van Sortlist begint bij 99€ / maand als u jaarlijks betaalt en bij 149€ / maand als u maandelijks betaalt. In beide gevallen is een jaarlijkse verbintenis vereist.

We raden altijd aan om jaarlijks te betalen, omdat het u in staat stelt om 34% te besparen op uw abonnement.

U heeft dan de mogelijkheid om uw zichtbaarheids- en kansenmodules te activeren door een maandelijks budget te definiëren dat u bereid bent te investeren. De manier waarop u dit budget verbruikt, dat op elk moment kan worden verhoogd of verlaagd, zal invloed hebben op het bedrag van uw factuur.

Gemiddelde prijzen voor zichtbaarheid en kansen worden later in dit artikel besproken.

Wat is het verschil tussen zichtbaarheid en kansverbruik?

Uw budget voor zichtbaarheid en kansen wordt niet op dezelfde manier verbruikt.

Met het zichtbaarheidsmodule betaalt u per klik naar uw profiel vanuit onze directories, zoekopdrachten en homepage. Dit betekent dat u alleen betaalt voor de zichtbaarheid die u daadwerkelijk krijgt.

Zoals hierboven vermeld, kunt u altijd besluiten om uw maximale maandbudget van de ene maand op de andere te verhogen of te verlagen. U blijft de controle houden over uw uitgaven, aangezien u nooit meer gefactureerd wordt dan het maximale maandbudget dat u hebt ingesteld.

Wat gebeurt er wanneer uw zichtbaarheidsbudget volledig is verbruikt? U wordt verwijderd uit onze gesponsorde lijst. Dit betekent dat het aantal directories waarin u gevonden kunt worden beperkt is en uw rangschikking negatief wordt beïnvloed.

Aan de andere kant betaalt u met de kansenmodule elke keer dat u zich aanmeldt voor een kans. U kunt de prijs van elke kans zien voordat u zich ervoor aanmeldt, die van uw budget wordt afgetrokken. Net als bij de zichtbaarheidsmodule houdt u de controle over uw totale uitgaven door een maximaal maandbudget te definiëren op basis van uw doelstellingen en capaciteit om nieuwe zaken aan te nemen. U wordt nooit meer gefactureerd dan dat.

Het afwijzen van een kans is uiteraard gratis.

Hoeveel kost een kans?

De prijs van een kans zal variëren van de ene kans tot de andere. Verschillende factoren kunnen de prijs van elke kans die u ontvangt beïnvloeden:

• het budget van de klant,

• de locatie van de klant,

• de grootte en reputatie van het bedrijf van de klant,

• het verificatieniveau uitgevoerd door Sortlist,

• de rijpheid van het project,

• het mediabudget,

• En andere factoren (bv. betrokkenheid van de klant, voltooiing van de briefing, de relevantie van uw bureau voor die kans, ...).

De prijs van de kans hangt ook af van hoe goed u overeenkomt met de behoeften van de klant. Inderdaad, hoe meer u overeenkomt met het project van een klant, hoe minder u hoeft te betalen om erop toe te passen.

Bijvoorbeeld:

• Heeft u een kantoor in de stad van de klant?

• Heeft u ervaring in hun branche?

• Heeft u in het verleden soortgelijke projecten gewonnen op Sortlist?

Dan zal de kans goedkoper zijn voor u, in vergelijking met concurrenten die niet zo goed overeenkomen met de behoeften van de klant als u.

Facturen worden automatisch verzonden aan het einde van elke maand op basis van uw exacte verbruik.

Dus als u €1000 aan uw Kansenmodule hebt toegevoegd, maar alleen heeft toegepast op kansen ter waarde van €500, wordt u gefactureerd voor €500 en blijft er €500 op uw rekening om in de toekomst aan kansen te besteden.

Lees ons speciale artikel om meer te leren over de prijzen van kansen.

Hoeveel kost zichtbaarheid?

Zichtbaarheid op Sortlist volgt dezelfde filosofie als Google Adwords, met een kost per klik die varieert op basis van concurrentie en voorrang geeft aan relevante resultaten om de gebruikerservaring en conversie te verbeteren.

Met andere woorden, de kost per klik (CPC) varieert van pagina tot pagina, afhankelijk van:

• De marktbasislijn (genomen van Google Ads),

• Uw relevantie voor de pagina (hoe relevanter, hoe lager de prijs)

• De concurrentie (hoe hoger de concurrentie, hoe hoger de prijs).

CPC-prijzen op Sortlist beginnen bij €0,5 en kunnen oplopen tot €10 in zeer concurrerende markten.

Net als de kansenmodule worden facturen automatisch verzonden aan het einde van elke factureringsperiode op basis van uw werkelijke verbruik. Dat wil zeggen: het werkelijke aantal klikken op uw profiel.

Dus als u €1000 aan uw zichtbaarheidsmodule hebt toegevoegd, maar alleen klikken ter waarde van €500 hebt ontvangen, wordt u gefactureerd voor €500 en blijft er €500 op uw rekening om in de toekomst te besteden.

Hoe kan ik mijn factuurgegevens bewerken?

Om uw factuurgegevens te bewerken, volgt u deze stappen:

• Ga naar uw Sortlist-dashboard,

• Klik op de pijl naast de naam van uw bureau,

• Klik op Facturering,

• Ga naar het gedeelte Factuurgegevens.

U kunt dan al uw factuurgegevens bijwerken:

• Betalingsmethode,

• Bedrijfsnaam,

• Voornaam,

• Achternaam,

• Telefoonnummer,

• Creditcardnummer en vervaldatum,

• Adres,

• BTW-nummer.

Waar kan ik mijn factuur vinden?

Uw facturen zijn beschikbaar op uw Sortlist-dashboard.

Om ze te zien, gaat u als volgt te werk:

• Klik op de pijl naast de naam van uw bureau,

• Klik op "Facturering",

• Klik op "Meer zien" in het vak "Abonnementen".

U kunt dan al uw facturen zien en downloaden.

Hoe kan ik een terugbetaling aanvragen?

Om te leren hoe u een terugbetaling van krediet voor kansen kunt aanvragen, leest u onze speciale stap-voor-stap handleiding.

Hoe kan ik mijn plan annuleren?

Als u uw plan wilt annuleren, volgt u gewoon deze stappen:

• Klik op de pijl naast de naam van uw bureau,

• Klik op "Plannen & Modules",

• Klik op de drie puntjes in het vak "Sortlist+",

• Klik op "Mijn plan annuleren".

We zullen het jammer vinden om u te zien vertrekken! Zorg ervoor dat u ons laat weten wat er mis ging, omdat het ons zal helpen ons product en de ervaring die we onze leden bieden te verbeteren.

Heeft u nog andere vragen over hoe de facturering op Sortlist werkt? Neem rechtstreeks contact met ons op via de chat, en we komen zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord.